• Dax1
  • Dax2
  • Dax3
  • Dax4

 

Onze eerste Truefriend

 

"19 april 2016 om 11:15uur is 'Dax' St. Johns Truefriend geboren via een keizersnede!"

 

Week 1:

Wat gaat de tijd toch snel!

Morgen is ons manneke 1 weekje jong. Wat doet hij het toch goed. Van een al aardig geboortegewicht van 520 gr is het hem gelukt om de eerste kilo te bereiken en weegt hij nu 1069gr. Het is een echte ontdekkingsreiziger en heeft hij alle hoeken van de werpkist meerdere keren grondig onderzocht. Is hij het ergens niet mee eens dan komt de koppigheid, die zijn mama ook heeft, naar boven en laat hij flink van zich horen.

De nachten brengt hij vooral slapend door met af en toe een oefenmoment tot blaffen tussendoor. Zo aandoenlijk hoe hij oefent om te blaffen en eigenlijk ook heel grappig! We kunnen ons nog zo goed herinneren hoe Riwka zo heel boos kon blaffen als ze het ergens niet mee eens was en dat zien we in de kleine Dax nu al terug. Heerlijk om die gelijkenissen te zien!

"We kunnen niet wachten om Dax steeds beter te leren kennen..."

Week 2:

Wat gebeurt er toch veel in het prille leven van Dax. Het manneke heeft veel geoefend om te gaan lopen en het is hem gelukt! Dat is op zich al knap maar helemaal als je bedenkt dat hij toch alweer 1950gr weegt. En als kers op de taart zijn op zondag 1 mei 2016 zijn oogjes open gegaan! Wat is het dan bijzonder om het kleine ding aan te kijken en hij dan ook echt terug kijkt van "en wie ben jij?"

Op deze mooie zondag zijn de toekomstige baasjes ook voor het eerst naar hun manneke komen kijken. Nog niet aanraken maar wat is het leuk om ze zo blij te zien dat ze Dax eindelijk in het echt mogen bewonderen. We hebben een webcam maar dit is toch veel specialer! Helaas waren ze net een uurtje weer weg toen we ontdekte dan hij zijn oogjes open had.

Wat genieten we toch van dit heerlijke jonge manneke en ontdekken we samen met hem de wereld opnieuw. Allemaal spannende avonturen nu Dax kan lopen. Van het varken in zijn werpkist die toch behoorlijk in de weg ligt als hij er aankomt en Dax dan hard tegen blaft. Blaffen doet hij ook tegen zijn mama maar die negeert dat wijselijk. Ik heb zo het gevoel dat Riwka de opvoeding heel goed onder de knie heeft en Dax nu al leert dat hij niet de koning van de werpkist is!

 

Week 3:

Het kleine manneke groeit uit tot een stoer pupje die alle verandering met veel 'zelfvertrouwen'ontdekt. Zo loopt hij nu echt rond in de werpkist en heeft al goed door waar de ingang is. Als hij wakker wordt dan rekt hij zich uit, kijkt waar het deurtje is en loopt er naartoe om vervolgens lekker op zijn kontje te gaan zitten en zijn koppie omhoog te richten om te gaan blaffen.

"Hij voelt zich echt een stoere wolf!"

Wij genieten volop van zijn speelse karakter en zitten dan ook vaak in de werpkist om lekker met hem te spelen. Hem uitdagen met een speeltje waar hij dan stoer op af rent. Dax lekker bijten in je hand en schrikt vervolgens van ons AU momentje (hij heeft namelijk ook al tandjes!) en pakt dan het aangeboden speeltje aan om vervolgens daar samen mee te spelen. Het leukste vindt hij de bal met geluid... Hij voetbalt al net zo stoer als een volleerde voetballer...zo grappig en lief hoe hij daar ook zo heerlijk alleen mee speelt!

Maar het aller, aller, aller liefste zijn toch wel de momenten samen met zijn mama! Want wat is dit toch een heerlijk stel en hoe kan Riwka zo lief en voorzichtig met haar zoon spelen. Ze laat hem zijn gang gaan maar geef heel goed, non verbaal, haar grenzen aan.

Dax mag nu ook de geitenmelk en puppy pap ontdekken en smult daar lekker van maar het toetje van mama blijft toch nog favoriet en geef hem eens ongelijk: gewoon nog even een knuffelmoment met je mama.

"En dat mag want wat wordt je snel groot lieve kleine Dax!"

 

Week 4:

Wat is het toch geweldig en eigenlijk ook ongelooflijk om Dax zo snel te zien groeien en ontwikkelen. Van kruipen naar lopen en drinken bij mama naar de puppy pap. Dax geniet enorm van alles om zich heen en is echt een stoer, ondernemend en speels puppy die nergens voor terug deinst. 

Voor ons is het dan ook belangrijk om goed naar hem te kijken en hem meer uitdaging te bieden. Aan de werpkist hebben we nu een rennetje bevestigt waarin Dax heerlijk kan spelen met nieuwe uitdagend speelgoed. En alsof het nooit anders is geweest liep meneertje zonder terughoudendheid de wereld in! En wat is het dan heerlijk om hem zo blij te zien maar wat het mooiste is is dat hij nu écht contact maakt met Indy. 

Samen met mama kennismaken met die hele grote hond en wat is Indy lief voor Dax maar hij geeft wel zijn grenzen aan als Dax de staart van zijn peetoom Indy ontdekt en er in bijt. Oeps...daar leert meneertje heel goed dat bijten pijn doet!

"Lekker de wereld ontdekken is voor Dax geweldig en hij geniet volop!"

m

Week 5:

Al snel wordt zijn wereld steeds groter. De werpkist is vervangen door een stoere grote honden bench met een eigen rennetje eraan en de huiskamer blijkt een super leuke deur te hebben die naar een nog spannender en uitdagende wereld leidt!

De achtertuin wordt ook weer eerst samen met mama ontdekt. Samen lopen ze de drempel over om rustig maar zelfverzekerd rond te snuffelen. Dax vind het geweldig en hoort, ruikt en ziet van alles. Bij het naar buiten gaan hoort dan ook een halsband... tja, wij vinden dit erg leuk maar Dax denkt daar toch even iets anders over. Het nare ding kriebel en daar gaan we dan flink door krabben. Dat gekke bekkie erbij maakt het voor ons te kostelijk om naar te kijken!

Spelen met mama wordt nu wat stoerder. Dax klimt en klauter over Riwka heen en bijt er op los. Riwka kan veel hebben maar zo nu en dan wordt Dax toch even flink op zijn nummer gezet. 

"Het stoere ventje leert snel en vindt helemaal niets eng!"

 

 

Week 6:

Dan gaat het nu toch wel heel snel!

Nog twee weekjes en dan vliegt ons kleine manneke uit naar zijn nieuwe thuis. Maar voordat het zover is genieten we nog even heel veel van de geweldige grote schat.

Het is de tijd voor de inentingen bij Dierenkliniek 't Gooi en dierenarts Robert Snelder heeft Dax goed onderzocht en zijn prikjes gegeven. Ook mocht hij even op de weegschaal en woog hij al wel 5600gr. Dax vond het geweldig al die lieve aandacht en liet alles heerlijk over zich heen komen. Precies zoals wij het ventje kennen!

Samen met mama en indy ontdekt Dax dat de wereld groot, spannend maar vooral heel leuk is. Af en toe gaat hij even mee, in een grote tas, om Riwka en Indy uit te laten. Heerlijk vind hij dat en valt onderweg ontspannen in slaap, zo lief! 

Ook het eten gaat geweldig. Dax vind de brokjes heerlijk maar dan het liefst wel zónder geitenmelk of water...gewoon droge brokjes. En laten wij dat nu herkennen bij Riwka toen zij nog een kleine pup was! 

"Heerlijk genieten wij van Dax en hij van alles om zich heen!"

Week 7:

En dan is het toch echt zover en gaan wij de laatste week in maar wat kunnen wij trots zijn op het lieve kleine manneke! Van een pupje van 520gr is Dax gegroeid naar een stoere maar vooral lieve pup van 6470gr.

Heel gemakkelijk loopt hij mee aan de riem alsof hij dit al jaren doet. Heel vrolijk loopt hij dan met ons mee om al buiten de tuin zijn behoefte te doen. En je gelooft het niet maar Dax is al zindelijk en doet zijn plasje en poepje al heel netjes in de tuin en als we snel zijn zelf buiten de tuin! Daar kan je toch alleen maar waanzinnig trots op zijn...

 

"Wij wensen Dax en zijn baasjes heel veel geluk, plezier en genietmomentjes toe en wij kunnen niet wachten om Dax tot een stoere grote Labrador te zien ontwikkelen..Dax wij houden van je en je bent als eerste St. Johns Truefriend onze grote trots!" 

 

Zoeken

Login

Copyright © 2015. All Rights Reserved.