Hebben we een nestje en heb je interesse in een Labrador pup? Of heb je vragen over ons en onze honden, stel ze gerust?

We helpen je graag verder!


John & Cynthia

Hilversum

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je actief op facebook dan kun je ons
ook volgen op onze facebook pagina;

St. Johns Truefriend

 

Wanneer je interesse hebt in een pup, enkele handvatten;

Zo nu en dan krijgen we mailtjes van mensen die opzoek zijn naar een Labradorpup. De reacties variëren nogal, van goed voorbereid tot bijna genant. Om die reden wat tips voor de aankomende pupeigenaar om goed voor de dag te komen, niet alleen wij maar ook collega fokkers van alle rassen zullen dit waarderen;

"Heb je nog pups en wat kosten ze" is absoluut not done, deze berichten belanden rechtstreeks in de prullemand.

Wat wij wel waarderen is;

- Stel jezelf voor en geef ons een beeld van je gezinssamenstelling.
- Vertel iets over de motivatie voor een Labrador pup en hoe je tot de keuze voor dit ras gekomen bent.
- Geef aan wat je werksituatie is en wees daarover eerlijk. Een hond kan heus wel enkele uurtjes alleen zijn, met uitzondering van de eerste puppyperiode.
- Geef aan wat je zoal met de pup/hond gaat doet. Denk aan puppy cursus (hoelang), jachttraining, hoopers, agility enz

We vinden het erg belangrijk waar onze pups terecht komen en doordat er enorm veel interesse is in pups binnen ons ras hebben wij de luxepositie om de meest geschikte gezinnen te selecteren. Onze pups gaan niet zomaar met iedereen mee en we vinden deze basisinformatie daarom erg nuttig. Bij een persoonlijke kennismaking zullen we er verder naar vragen en kun je natuurlijk ook ons vragen stellen.

"Hou er alsjeblieft rekening mee dat alleen geïnteresseerden met voldoende tijd voor de opvoeding en die écht iets gaan ondernemen met de hond in aanmerking komen voor een pup!"

Wij vinden het natuurlijk prima als je verder zoekt dan alleen bij ons en zullen je dit ook zeker adviseren. Het is erg belangrijk dat je een fokker vind die bij jou wensen past en het gevoel moet goed zijn.
Helaas komt het vaak voor dat mensen niet meer reageren of geen mailtje sturen om aan te geven dat ze al een pup gevonden hebben en gister hebben kunnen ophalen.
Het blijkt dat voor de meeste pupkopers 'snel' nog altijd belangrijker is dan 'goed'. We begrijpen maar al te goed dat, in de huidige maatschappij waarin alles binnen 24 uur in huis is, wachten op iets bijna niet meer aan de orde is.

"Maar voor ons hondenfokkers is geduld hebben nog steeds de normaalste zaak van de wereld"

Mocht je van plan zijn om voor een pup te gaan winkelen, sla ons dan alsjeblieft over. We proberen elke mail met de grootste zorg en vanuit passie te beantwoorden. De tijd die we besteden aan e-mails waar nooit meer een reactie op komt besteed ik liever aan en met mijn honden. 

Zorg er dus voor dat je informatie in wint bij fokkers, iets over jezelf verteld en eerlijk bent over de status van je zoektocht. Probeer vervolgens een fokker uit te zoeken op basis van een goed gevoel, gezonde honden van een type dat je aanspreekt. En probeer vervolgens het geduld op te brengen om te wachten totdat er een pup voor je beschikbaar is.

Onder andere vanwege enkele van bovengenoemde punten werken we niet met een wachtlijst, geïnteresseerden kunnen een goed mailtje schrijven/sturen en worden op de hoogte gehouden. Wanneer een teefje daadwerkelijk drachtig is worden we pas concreet.

Dankjewel!

Zoeken

Login

Copyright © 2015. All Rights Reserved.